tapetniška lepila

 

 

KONTAKTNO LEPILO C 114/5

 

 

Področja uporabe: lepljenje lesnih materialov ali kovine z naravnim ali umetnim usnjem, gume, plastične mase itd… priporočamo osebno testiranje obdelovancev, dobra obstojnost na topila.

 

Obdelava:  Lepljenci morajo biti brezprašni ter očiščeni olj ter maščob. Kovinske površine temeljito razmasti oz. lahko obrusiti. Najprimernejša obdelovalna temperatura je ca. 20°C. Lepilo se nanaša enakomerno na obe strani. V času lepljenja lepilo ne sme vleči nitk, vendar mora biti lepljivo. Količina nanosa je pravilna kadar po času zračenja nastane zaprti film.  Odprti čas: ca.  5 – 25  minut. Odprti čas je odvisen od količine nanosa, poroznosti in zmožnosti vpijanja materiala. Vplivajo pa tudi vlažnost zraka in temperatura Naknadno premikanje lepljencev ni mogoče. Nadaljnja obdelava je možna takoj po stiskanju. Končno trdnost dosežemo po 3 dneh. 

 

Metode nanašanja: z čopičem, z lopatico

Čiščenje:  Možno ga je redčiti in čistiti z redčilom C 820.0

Embalaža:  1kg, 34kg   

lepilo C 114.0 je pri sobni temperaturi in zaprti posodi  obstojen 1 leto.                                                                

C 114.5

 

 

TAPETNIŠKO LEPILO C 135.6    

 

 

Področja uporabe: različnih pen med seboj, na les, drugih lesenih materialov, valovite lepenke, tekstila, koprene, gumijastih las, kokosove preproge, penastih surovin 

 

Prednosti: visok delež trdnih snovi, odlično nanašanje, pretežno enostranski nanos, dobra odpornost na temperaturo, težko vnetljivo  

Metode nanašanja: z čopičem, brez-zračnimi ali z napravami za brizganje - šoba s premerom 1,3-1,8mm in  pritiskom 3,0 – 4,5 barov. Tanjši je nanos lepila tem mehkejši je spoj lepljenja! Pri enostranskem in obojestranskem nanosu se doseže začetno vezanost že po 20 sek.  

Obdelava: Materiali, katere nameravamo lepiti morajo biti brez prahu,  olja ali maščobe in klimatizirani. Najprimernejša temperatura za obdelavo je 18-20 °C,  najprimernejša vlaga lesa pa 8-12 %. Nikoli lepiti pod temperaturo +15°C. Na splošno je dovolj enostranski nanos lepila. 

Lepilo med lepljenjem ne sme vleči niti, pa vendarle mora še lepiti.  Naknaden zamik lepljencev ni možen. Da ostane šiv mehak, naj se zlepljeni kosi pred 24 urami ne obremenjujejo. 

 

Čiščenje: KLEIBERIT čistilo 821.0 - vedro 35 kg neto 

Embalaža: lepilo C 135.6 : 30 kg, 220 kg 

Skladiščenje:  Lepilo C 135.6 zdrži v originalno zaprti posodi ca. 6 mesecev pri temp. 20°C.  Lepilo ni občutljivo na zmrzal. Pred uporabo pazljivo segreti do temperature 20°C in z mešanjem doseči ponovno homogenost lepila.

 416.2

 

 

TAPETNIŠKO LEPILO 416.2 

Tapetniško lepilo brez topil na vodni osnovi 

 

Področja uporabe: mehkih pen, (poliestrska pena med seboj), pene z tekstilom, flis (koprena), jute,  gumijastih tkanin, lesa ter pene 

 

Prednosti: brez topil, tudi po daljšem sušenju je možno korigiranje, visoka vsebnost suhe snovi, dobro za brizganje, minimalen čas sušenja, dolg odprti čas, temperaturna obstojnost do 80°C,   mehek šiv lepljenja  

Način nanosa lepila:  Najracionalnejši nanos je z brizgalno pištolo. Lepilo se lahko črpa z membranskimi črpalkami. Za zmanjšanje “overspreya” se je obveljavila uporaba nizko tlačnih pištol. Brizgalni zrak naj bo suh. Brizgalna oprema naj bo iz nerjavečega jekla in nikakor ne iz barvnih kovin (npr. šobe, ventili,…) Nanašamo lahko tudi z čopičem ali valjčkom. 

Obdelava: Materiali, ki jih lepimo morajo biti prosti olj ter maščob. Najprimernejša temp. obdelave za doseganje dobre začetne trdnosti je 18-20°C. Načeloma se lepila ne uporablja pod 8°C. Lepilo je pripravljeno na uporabo. Dodajanje vode škodi lepilu in lahko vodi k koagulaciji. 

 

Čiščenje: Orodje takoj po uporabi sprati z amonijsko vodo in posušiti. Posušeno lepilo lahko odstranimo samo z čistilom Kleiberit 820.0 

Embalaža :  10kg, 26kg, 110kg,

416.2