Lepilo PUR 501

Kategorija: Lepila

Lepilo PUR 501

Cena: 9,00 €

Šifra izdelka: 501.0

Dobava: Na zalogi. Na zalogi.

Dodaj v košaricoDodaj v košarico

ENOKOMONENTNO LEPILO NA POLIURETANSKI OSNOVI, KI SE STRDI Z POMOČJO VLAGE V ZRAKU. VISOKA OBSTOJNOST NA UV, VODO IN TEMPERATURO. PO DIN/EN 204 . 

 

Področja uporabe: lepljenje delovnih plošč na mineralni osnovi, keramičnih in betonskih materialov in trdih pen, spajanje elementov za zunanjo rabo, spajanje MDF in drugih plošč, lepljenje aluminija ndlage.                                                                                                             

Prednosti:  samo eno komponento lepilo, enostavna uporaba, relativno kratek čas končne trdote    Lastnosti lepljenja:  duroplastičen spoj je visoko temperaturno odporen in prenaša visoke obremenitve. Izredno odporen proti vremenskim pogojem.  Kvaliteta spoja D – 4  po DIN/EN 204                                     

Barva lepila : rumenkasto – rjava  

Obdelava:  Idealna delovna temperatura je okoli 20°C, idealna vlaga lesa pa ca. 8 – 12 %. Materiali, katere nameravamo lepiti morajo biti suhi, brez prahu, olja ali maščobe in klimatizirani. Od materialov iz umetnih mas potrebno odstraniti ločilno sredstvo. 

Način nanosa: Iz plastične posode z lopatico ali ročnim nanašalcem, zadošča že enostranski nanos na manj porozno površino. 

Odprti čas:   20 – 25 minut pri temp. 20°C, z visoko vlažnostjo v prostoru ali z dodajanjem vlage se ta čas skrajša.  Stiskanje: Proces spajanja naj poteka med stiskanjem, ker samo tako lahko zagotovimo popoln kontakt. Površino stiskalnice zaščitimo z silikonskim papirjem.      

Čas stiskanja:  Odvisno je od temperature in vlažnosti, zato navajamo par primerov pri 20°C ca. 60 minut, pri 40°C ca. 30 minut, pri 60°C ca. 10 minut. Točne podatke se da pridobiti le z preizkusi v lastni proizvodnji. Nadaljnja obdelava lepljenih delov je mogoča že po 2 – 3 urah.   

                    

Čiščenje: Naprave za nanos je potrebno takoj očistiti z čistilom KLEBERIT  C 820.0. Strjeno lepilo se lahko odstrani samo še mehansko.                                                              

Embalaža: PUR 501: 0,5kg, 1kg, 8kg, 32kg, 220kg                                            

Skladiščenje: Lepilo PUR 501 zdrži v zaprti posodi ca. 9 mesecev pri temp. 20°C. Hraniti na hladnem in suhem mestu. Ne sme priti v stik z vlago. Odprto posodo je potrebno v kratkem času porabiti.

Povezani izdelki